Beheers jij je zakelijke conflict?

Verslag en foto’s

Op woensdag 17 oktober zijn we met de themabijeenkomst ‘Beheers jij je zakelijke conflict?’ te gast bij het sfeervolle Adamas-Inloophuis te Nieuw-Vennep.

Monique Damen van Komma Coaching neemt ons mee in dit thema en geeft uitleg aan de hand van de 6 denkhoeden van Edward de Bono. Daarna wordt de groep in 2 groepjes van 6 verdeeld en wordt er met de verschillende hoeden geoefend in het op een andere manier van benaderen van je problemen en conflicten. En vooral het oefenen met een hoed die niet standaard de jouwe is leidde al snel tot leuke situaties.

Uiteraard was er achteraf nog tijd om met een hapje en een drankje na te praten over dit interessante onderwerp.


 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

De aankondiging

Conflicten, we komen ze allemaal tegen. Of het nu met collega’s is, managers, gezinsleden of onszelf. Ze zijn er nu eenmaal. Er zijn vele mogelijkheden om constructiever met conflicten om te gaan. In deze workshop leer je om anders naar moeilijke situaties te kijken.

Doorgaans gebruiken we één of twee standaard manieren om een vraagstuk te benaderen. Die zijn ons vertrouwd en ze hebben ons goede diensten bewezen. We weten vaak ook niet eens dat het ook anders kan. Toch kunnen onze vaste patronen ons ook belemmeren en juist in moeilijke situaties vallen we vaak terug op vertrouwd automatisme. Conflictsituaties waar we geen adequaat antwoord op hebben, komen terug als een langspeelplaat die blijft hangen. Dan kan het een verrijking zijn om eens een andere benadering te kiezen.

In deze workshop creatieve probleembenadering leer je 6 manieren kennen om naar een vraagstuk te kijken. De uitdaging is om te oefenen met een andere dan je standaard aanpak en te zien welke nieuwe mogelijkheden dat oplevert.

Deze workshop helpt je om:

  • een completer beeld van moeilijke situaties te krijgen
  • andere perspectieven beter te begrijpen
  • keuzemogelijkheden te creëren

Daarmee vergroot je de kans op het bereiken van je doelen en win-winsituaties.
Er wordt gewerkt met cases die de deelnemers inbrengen. Oefenen gebeurt in groepsverband, maar deze techniek is ook heel goed individueel te gebruiken. Je krijgt een hand-out mee.

PROGRAMMA 17 OKTOBER 2012

19.30 uur: Ontvangst
20.00 uur: Workshop
22.00 uur: Afsluitende borrel

OVER DE TRAINER

Mijn naam is Monique Damen. Als coach en trainer begeleid ik groeiprocessen. Groeien, snoeien en bloeien is mijn motto. Daarbij ben ik degene die gereedschappen aanreikt en er mogelijkheden van laat zien. Mijn gereedschapskoffer is goed gevuld met reguliere en creatieve methodes. Ik zet in wat bij de situatie en de klant past. Het uiteindelijke snoeiwerk doet de coachee zelf. En de bloemen zijn ook voor hem/haar!
Waarom Komma Coaching: De komma is als leesteken een rustmoment in de zin. Ik wil voor cliënten graag dit rustpunt zijn. Een gelegenheid om afstand te nemen, te reflecteren en met nieuwe mogelijkheden de toekomst in te gaan. Na de komma gaat het verder!

LOCATIE

Adamas Inloophuis
Eugenie Prévinaireweg 61
2151 BB Nieuw Vennep
Route

KOSTEN

Voor leden is deze themabijeenkomst € 20,- voor niet-leden € 40,- ex. btw.

AANMELDEN

Aanmelden kan via info@linkedmeer.nl.