Carrière moeder zonder stress?

Tijd voor Mindfulness!

Deze workshop was een special die, in samenwerking met Skon kinderdagverblijven, werd georganiseerd.

Vrouwen kunnen alles!

Tijdens de boodschappen een klant mobiel over de streep trekken. Onder het koken de dag met je kinderen doornemen. Op weg naar je werk de oppas voor volgende week regelen.

Tot er iets mis gaat….

De hele dag door doen we dingen op de automatische piloot. Sechts een deel van onze handelingen hebben onze volle aandacht. Zeker wanneer de stijdsdruk of stress toeneemt zijn we geneigd alles tegelijk te willen doen. Wat lang niet altijd tot de gewenste tijdswinst leidt.

Mindful zijn is een kwestie van doen

Na een welkomswoord van LinkedMeer, startte Iris de workshop met een introductie over Mindfulness.

Er was veel ruimte voor oefeningen. Het doel van deze oefeningen was met name dat de deelnemers bewust voelde wat er gebeurde.

De eerste oefening was om te leren hoe je je volle aandacht bij iets houdt. Wat doe dit met je zintuigen? Wat doe je als je gedachten toch weer afdwalen? Kan je jezelf leren om deze gedachte ‘te parkeren’ voor later?

Een andere oefening liet voelen dat halve aandacht een vervelend gevoel geeft. Naar iemand luisteren terwijl je bijvoorbeeld je berichten leest, geeft dus terecht de nodige irritatie.

Wees je vooral bewust van je gedachten

Gedachten en gevoelens die opkomen kan je niet tegengaan. Wel kan je een keuze maken wat je ermee doet! Ook de sluipende ‘ik moet nog…’ lijstjes kan je zo onder controle krijgen.

Degene die de stress soms naar het hoogtepunt voelen stijgen, deed Iris een techniek aan de hand waarmee je vrijwel direct de innerlijke rust voelt terugkeren.

Reacties van deelnemers

“Een tip voor iedereen; als je het even niet meer ziten, trek je terug. Ook op je werk kan dat! Al is het op het toilet…”

“Eigenlijk weet ik dat ik het niet altijd goed doe. Maar het toch anders doen vind ik echt lastig.”

“Ik heb het boek van Iris gelezen. Een aanrader, en leest ook makkelijk weg!”

 Over de trainer

De workshop werd gegeven door Iris Bouwman.”Ik kwam erachter dat ik niet de enige mama was die wel wat rust kon gebruiken, en met het boek Mindfulmama wil ik mijn ervaringen met mindfulness met andere mama’s delen. Hoe blijf je bijvoorbeeld rustig tijdens het ochtendritueel en ga je om met het vooruitzicht van 6 weken schoolvakantie? Het komt allemaal aan bod in het boek.”