Creatief denken

Brengt je meer en betere ideëen!

Vanwege het intensieve karakter van deze workshop was er plaats voor een beperkt aantal deelnemers.

De Workshop

De uitdaging lag tijdens deze training erin om logische en vooropgestelde denkpatronen los te laten. Rare ideeën bestonden deze avond niet en het was geoorloofd te liegen.

Als oefening moesten we met elkaar een fictief businessplan ontwikkelen. Door een aantal technieken toe te passen kwamen we op steeds verrassendere plannen. Na deze vrije brainstorm gingen we de enorme lijst van ideëen weer trechteren en toetsen aan orginaliteit en haalbaarheid. Ook hiervoor leerden we diverse technieken.

Een aantal deelnemers wilde het vrijer denken toepassen om zo tot een betere positionering van hun zakelijke activiteiten te komen. Aan het einde van de workshop werd daar nog tijd voor gemaakt.

Deze workshop werd verzorgd door Maurits Brans, zelfstandig trainer en consultant. Maurits inspireert en motiveert teams en begeleidt veranderingsprocessen binnen bedrijven. Daarnaast doceert hij aan de School voor Reclame en Marketing.

Reactie van een deelneemster

“Ik werk in een omgeving waarbij men al 30 jaar op dezelfde manier de werkzaamheden uitvoert. Vaak nog met ouderwetse middelen, zoals een typemachine… Aan nieuwe inzichten wordt (bijna) geen tijd besteed.
Doordat we als nieuw management op strategisch niveau een aantal aanpassingen willen doorvoeren, is de tijd gekomen om werkzaamheden anders in te richten. Deze veranderingen zorgen voor een hoop nieuwe uitdagingen die op diverse manieren kunnen worden opgelost.  Om handvatten te krijgen zodat creativiteit een onderdeel kan zijn bij het vinden van deze oplossingen, wilde ik graag meedoen aan de workshop creatief denken. Het was een energieke avond waarbij de conclusie is dat iedereen creatief kan zijn, zolang je maar de juiste technieken gebruikt…”