Klikken in communicatie

Herken, stem af, pas je gedrag aan en je zult verbaasd staan over de resultaten!

De allereerste themabijeenkomst werd gegeven door LinkedMeer lid Heidy Peperkamp, personal coach en trainer.
Heidy heeft ons kennis laten maken met de methode DISC. Met als doel ons te leren hoe we effectiever met anderen kunnen communiceren.

Ontvangst en introductie LinkedMeer

Dat we goed willen communiceren bleek wel uit de aanmeldingen. Bekenden van de Introductieborrel en een aantal nieuwe gezichten verdiepten zich in het onderwerp.

De workshop

Aan de hand van voorbeelden en wat basistheorie kregen we al snel inzicht in de verschillende gedragsstijlen die er zijn. Kan je de gedragsstijlen goed herkennen, dan zijn er manieren om ‘af te stemmen’ met je gesprekspartner. En zodoende voor een betere en effectievere communicatie te zorgen.

Het was leuk te zien dat we de gedragsstijl van mensen als Obama, Nelson Mandela, Madonna en anderen herkenden en dus prima met ze om tafel kunnen…

Al met al, een zeer praktisch toepasbare en goed verzorgde workshop!

Reacties van deelnemers

“Normaal lopen de besprekingen met een bepaalde klant niet echt soepel. Nu ik hem herkende als ‘groen’, merkte ik dat ik meer rust en geduld had.”

Ik herkende direct de gedragsstijl van mijn baas en ga zeker meer ‘afstemmen’!.”

Over de trainer

Deze workshop werd gegeven door Heidy Peperkamp van dIgnA Human Development. Zij richt zich op trainingen op het gebied van communicatie, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast biedt zij diverse vormen van coaching, zoals persoonlijke coaching, jobcoaching en loopbaanbegeleiding.