Personal Branding

The female touch!
 

Deze avond stond onder leiding van Tessa Faber.

Personal Branding is hot!

Maar wat is het nu eigenlijk en hoe kan je het goed inzetten? Zeker voor vrouwen een interessant thema bleek, want het is natuurlijk even wennen om jezelf kort en krachtig te profileren als ‘merk’.  Een veelgehoorde “ja maar” is veelzijdigheid. Terwijl dit juist een prachtig talent is om te gebruiken in je personal  brand.

Volgens Tessa is dat het talent van het succesvol toepassen van dezelfde kwaliteiten in verschillende situaties.

De workshop

Ook bij het benoemen van onze ‘spoken’ werd veel instemmend gelachen. We kennen ze allemaal; tijd, bescheidenheid, “ja maar..,” en ga zo maar door.

Onmisbaar is ook het ontwerpen van je eigen Career Marketing Mix. Deze keer met de 4 P’s, t.w. Persoonlijkheid, Positie, Passie en Promotie.

En dat alles zou moeten leiden tot je Personal Mission Statement. Waarbij uiteraard niet vergeten werd een online strategie te ontwikkelen. Kortom, we hebben een hoop over onszelf geleerd en genoeg huiswerk mee gekregen om ons eigen Brand neer te zetten.

Of zoals Tessa zegt: “Ontdek wie je bent en wees het dan expres”! Genoeg stof ook om tijdens een glaasje wijn nog even over na te praten.

Over de trainer

Recruiter/HR adviseur Tessa Faber merkte hoe moeilijk het was om na een persoonlijke crisis met zelfvertrouwen te solliciteren. Er volgde een periode waarin zij veel met persoonlijke ontwikkeling en coaching bezig was. In 2005 begon zij als sollicitatiecoach met Making Sense en kwam in aanraking met het fenomeen Personal Branding. Sindsdien is zij hierin met grote passie gespecialiseerd.