Mary-Louise van de Graaf – Duke of Branding

Mijn trajecten starten met een gesprek!

Hi,

ik ben Mary-Louise van de Graaf, een nieuw lid bij LinkedMeer en zal mezelf even voorstellen.

 Ik ben 42 jaar, moeder van een dochter van 18, een zoon van 15 en ik mag mezelf ook bonusmoeder noemen van een jongen van 9 en een meisje van 7. Ik woon met mijn kinderen in Nieuw-Vennep en mijn vriend woont in Heinenoord.

We zijn dus een lekker samengesteld gezin, maar we wonen nog niet samen, maar dat gaat volgend jaar veranderen. Dan trekken we in bij mijn vriend, en ga ik de gemeente Haarlemmermeer verlaten.

 Ik ben in november 2019, thuis komen te zitten met een burn-out, ik kon niet veel meer, te veel prikkels betekende op bed liggen en slapen. Ik werkte die tijd in de kinderopvang, maar het re-integreren op het werk lukte gewoon niet, het was de drukte van de kinderen, maar ook de overprikkeling van mijn voornamelijk vrouwelijke collega’s. Omdat het mij niet lukte om terug te komen, is mijn contract in september 2020 niet verlengd, en kwam ik volledig bij het UWV in de ziektewet terecht. Ik kreeg bij het UWV een loopbaancoach toegewezen, en met haar zijn we gaan kijken wat kun je nog, waar krijg je energie van, waar loop je op leeg enz.

Door middel van gesprekken en testen, kwamen we erachter dat mijn energie vooral op het creatieve vlak lag. We zijn toen stap voor stap gaan kijken wat kunnen we gaan doen.

Dit resulteerde uiteindelijk, tot een grote stap voor mij, eigen baas worden, een bedrijf op zetten. Ik zag alleen maar voordelen voor mezelf, ik kan doen wat ik leuk vind, ik kan me eigen tijd indelen, rust pakken wanneer ik dit nodig heb, geen overprikkeling van andere collega’s. Dus ben ik in februari 2020 naar de KVK gegaan en daar is mijn bedrijf Duke of Branding geboren.

 Ik heb verschillende cursussen gedaan, om mij steeds meer te kunnen specialiseren, ik ben nu 4 weken geleden ook begonnen met de opleiding grafisch vormgever. En ik kan nu toch wel zeggen, dat mijn bedrijf nu langzaamaan begint te groeien.  Ik ontwerp huisstijlen, logo’s voor vrouwelijke (startende) ondernemers, die zelf niet de creatieve kennis en/of de tijd hebben om dit te maken.

 Mijn trajecten starten met een gesprek daarna gaan we een moodboard maken, een moodboard is een bord, waar je kleuren, foto’s en lettertypes opzet wat je op dit moment erg mooi vindt. Een moodboard is dus gemaakt puur op je gevoel. Daarna neem ik een kleurentest af, door middel van verschillende vragen komen er kleuren uit die matchen met jou. Dit werkt een beetje op je onder bewuste. Dan leg ik het moodboard en de uitslag van de kleurentest naast elkaar.

Als dat gedaan is ga ik een brandboard maken, en een brandboard zijn dan de uiteindelijke kleuren, soort foto’s en lettertypes die jouw bedrijf vertegenwoordigen

Naast de huisstijl, ontwerp ik dan ook het logo, en eventuele meer vragen zoals flyers, visitekaartjes, templates voor social media, website enzovoorts. Dit is een kleine kijk in wat ik doe, en ik vind het fantastisch.

Ik merkte wel, nu het veel beter met me gaat en alleen werk, dat ik het wel enorm miste om af en toe te connecten met gelijkgestemde mensen en dan vooral mensen die ook ondernemers zijn. En om die reden ben ik op zoek gegaan naar een netwerk wat bij mij paste. En daar was LinkedMeer, wat is dit een fijne groep vrouwen, en de variatie in een heerlijke wandeling, een koffietje of een borrel en zo iedereen weer even lekker te spreken, daar krijg ik enorm veel energie van.

Dus ik ben heel blij dat ik lid ben van LinkedMeer!

 Liefs Mary-Louise.

 

 Als jullie nieuwsgierig geworden zijn naar mijn diensten neem dan een kijkje op mijn website www.dukeofbranding.nlof social media.

LinkedMeer - Druivenstok

Vergroot je zakelijke netwerk bij Linkedmeer!

Ben jij werkzaam in een zakelijke omgeving? Als zelfstandig ondernemer of als professional in loondienst? En ontmoet je graag andere ondernemende vrouwen om je zakelijk netwerk uit te breiden? Dan pas jij bij LinkedMeer!