‘Zou dit stukje met ChatGPT geschreven zijn?’

Als ondernemer, maar ook in andere posities in het bedrijfsleven, kun je niet meer om AI en ChatGPT heen. Hoe fijn is het dan om een avond ondergedompeld te worden in de wereld van computergecreëerde teksten op basis van jouw input (prompt) en sausje? 

Met 16 members en 6 gasten zitten we rond de gezellige tafel in het kantoor van Remco Rijgersberg van RedFoxBlue bij Fort Noxx in Hoofddorp. Wat een bijzondere plek om als werkplek te hebben!

Na een kop koffie of thee en de introductie door Elsbeth neemt Remco, een marketing strateeg die alles weet van internet SEO, LinkedIn en ChatGPT, ons mee in de wereld van Artificial Intelligence. 

In het voorstelrondje delen we wat we vanavond willen leren. Voor sommigen is dit de eerste kennismaking met ChatGPT, anderen hebben er al wat ervaring mee en een paar zijn er bedreven in, maar willen graag meer tips. 

ChatGPT is een tool op internet, een taalmodel, die teksten genereert op basis van de opdrachten (prompts) die je geeft. Het woord ‘chat’ staat er niet voor niets; communiceer met de tool, stel vragen, vertel gedetailleerd wat je wilt en… weet dat hij van complimenten houdt. Dit ontlokt één van de dames de opmerking: ‘Ah als je een goede relatie met ChatGPT kunt onderhouden, is de relatie met je partner geen probleem meer.’ 

Het blijkt dat ChatGPT voor veel taken inzetbaar is. Ik zou zelf niet zo snel denken aan vertalen (beter dan Google Translate), samenvatten van teksten, spelletjes spelen of een planning maken, maar ook dat kan allemaal. Een waarschuwing: bij een gratis account komt alles wat je invoert terecht in de database van ChatGPT en wordt dit door het systeem gebruikt. Wees dus voorzichtig met vertrouwelijke informatie! 

Dan gaan we in groepjes oefenen met een opdracht. Waarna we de opgedane ervaringen en leerpunten delen. Als we straks vastlopen in een ChatGPT-taak, mogen we Remco benaderen om te sparren, alvast dank je wel Remco! Hij biedt ook een aantrekkelijk tarief voor een eenmalige opdracht om een basis prompt specifiek voor jouw organisatie op te stellen die je steeds kunt aanpassen. 

We bedanken Remco en Elsbeth praat ons bij over de plannen voor onze actie voor Stichting Anne-Bo en vertelt dat we snel meer informatie zullen krijgen over de Memberspecial op 21 juni. Vervolgens is het tijd voor een glaasje en bijpraten met andere members en introducees. 

Een boeiende en gezellige avond is voorbijgevlogen! 

Maureen Dijkman HR interim & advies  

Lees nog meer…