Midzomeravond Memberspecial

Zou het wel kunnen doorgaan? Dat was eigenlijk het belangrijkste wat ons al dagen bezig hield. Na het raadplegen van alle mogelijke weerapps die er maar te vinden zijn, werd de knoop uiteindelijk doorgehakt en hebben we de gok genomen: we gaan het gewoon doen!  

Gewapend met paraplu’s, dikke vesten en regenjacks en voorzien van proviand bleven we duimen voor een droge avond. En dat is wonder boven wonder gelukt.  

Lees hier het verhaal van Mellanie Vonk, één van onze members. 

Vrijdag 21 juni was er de Memberspecial, dit jaar niet in november maar vervroegd naar een bijzondere midzomeravond én op een bijzondere plek.  

Precies om 18.00 uur werden we op de afgesproken plek opgepikt door schipper Jan met zijn gezellige boot, waarna we op de Westeinderplassen en door de smalle doorgangen tussen de eilandjes voeren. 

Met een glas heerlijke bubbels in de hand, genoten we van de natuur en het water om ons heen; de verschillende eilandjes van de bewoners en de hoeveelheid seringenbomen die in dit gebied veel gekweekt worden.  

Na een dik half uur kwamen we (gelukkig droog!) aan op het prachtige eiland van schipper Jan en zijn gastvrije vrouw Nina. Hier hadden we een warme overdekte zithoek met houtkachel tot onze beschikking, waar we lekker gegeten hebben van elkaars gerechten. 

Midzomer is de langste dag van het jaar. Op deze dag vindt de zomerzonnewende plaats, het moment waarop de zon het noordelijkste punt heeft bereikt. Vanaf dit punt worden de dagen weer korter tot het Midwinter is geworden. Maar daar denken we nog niet aan. In veel landen en ook steeds vaker in Nederland wordt deze langste dag feestelijk gevierd. Ter ere daarvan hebben wij een vreugdevolle avond mogen beleven waarop we onder andere een vrolijke bloemenkrans gemaakt hebben voor in ons haar. 

Onder het genot van ons laatste drankje hebben we met z’n allen de zonsondergang kunnen bekijken. De hemel kleurde echt prachtig oranje op deze bijzondere dag op een bijzondere locatie. 

Kortom, het was weer een mooie, verrassende LinkedMeeravond met een leuke groep gezellige dames. 

Groetjes Mellanie 

Lees nog meer…