Nieuwe member Mirjam Lucas stelt zich voor!

Even voorstellen,

Mijn naam is Mirjam Lucas en met ingang van 1 januari lid van LinkedMeer.

Ik ben, letterlijk op oudejaarsdag tussen de boerenkool geboren, in een slaapkamertje achter de groentewinkel van m’n ouders.

Je handen uit je mouwen steken dat werd mij al snel duidelijk gemaakt, snijbonen schoonmaken achter op ’n kistje en de winkel schoonmaken dat deed ik al op zeer jonge leeftijd. Ik was in mijn jeugd dan ook zeer actief in het huishouden en in de winkel. DE WINKEL was mijn lust en m’n leven. Mijn droom was dan ook om ‘later’ een noten/drop-snoep winkel of ’n lingeriewinkel te hebben.

Ik was 18 toen ik van school kwam met een middenstand diploma. Aan school had ik een bloedhekel dus ik ging fulltime bij mijn ouders in de zaak werken. Kort daarna kreeg ik knieproblemen en om een lang verhaal kort te maken, raden de artsen aan om zittend en passend werk te gaan zoeken……, droom in duigen.

Toevallig zat naast de Groentewinkel op het Sierplein een Sanitair winkel met een loodgietersbedrijf, tevens was de eigenaar inmiddels een vriend van m’n vader. Ik heb bij hem gesolliciteerd, maar zijn antwoord was ‘ik moet je niet, je bent de dochter van ’n vriend van mij’………. Maar kort daarna had hij, met spoed, iemand nodig achter de telefoon en of ik alsjeblieft tijdelijk dat wilde doen. Die kans heb ik gegrepen, en 10 jaar later kreeg ik dat bedrijf bij ons huwelijk cadeau!!

Afijn, samen met mijn man hebben we 23 jaar dag en nacht samengewerkt bij Lucas Loodgieters BV. Na de verkoop van dat bedrijf hebben we aantal jaren kunnen genieten, al was mijn man veel ziek.

Zo’n 6 jaar geleden ben ik (als soort van therapie) aan het werk gegaan als passagiers assistent op Schiphol. Het begeleiden van passagiers met een beperking en/of hulp nodig hebben op de luchthaven. Schiphol is een virus, een geweldige plaats om te werken en heel fijn om mensen te kunnen helpen die dat nodig hebben. Daarnaast heel veel lieve collega’s. Daar knapte ik weer van op, afleiding op Schiphol en thuis, inmiddels, mantelzorger.

Op Schiphol had ik als snel een klik met Brigitte Otte, naast haar werk op Schiphol is ze uitvaartonderneemster. Samenwerken met haar op Schiphol was ’n feestje, aan één blik hebben naar elkaar hebben we al genoeg en weten we van aanpakken.

In november 2021 is mijn man overleden en Brigitte heeft zijn uitvaart begeleid. In de maanden na zijn overlijden merkte ik, dat ik het werk op Schiphol lichamelijk te zwaar werd en omdat de banen voor het oprapen liggen ben ik eens gaan nadenken wat ik nog eens zou willen. Ik kwam met Brigitte in gesprek en die heeft mij een enorme uitdaging aangeboden, schrijf je in als ZZP er en kom met mij samenwerken in de uitvaartzorg. Ik heb daar zeggen en schrijven 3 dagen over nagedacht en daar stond ik, op m’n 55ste bij de Kamer van Koophandel, met tranen in me ogen…..

Eindelijk zelf ondernemen!!!! Mirjam Lucas Uitvaartzorg! Sinds 1 oktober ben ik nu actief in de uitvaartbranche en werk samen met Brigitte. Een geweldige kans en ik ben dolblij dat ik die met beide handen heb aangenomen. Ons motto is ‘iedereen verdient een mooie uitvaart’ en omdat elk mens anders is, bieden wij maatwerk, we gaan geen uitdaging uit de weg.

Dromen zijn dus toch geen bedrog……..

Lees nog meer…

Midzomeravond Memberspecial

Midzomeravond Memberspecial

Zou het wel kunnen doorgaan? Dat was eigenlijk het belangrijkste wat ons al dagen bezig hield. Na het raadplegen van alle mogelijke weerapps die er maar te vinden zijn, werd de knoop uiteindelijk...