Stichting Anne-Bo

Met ingang van dit jaar gaan wij ons als LinkedMeer inzetten voor Stichting Anne-Bo

Deze stichting zet zich in voor jonge vrouwen die van huis uit niet de mogelijkheden en middelen hebben om te studeren. 

Op woensdag 28 februari hadden we daarom een heel speciale LinkedMeer bijeenkomst; Annemieke van de Wouw, directeur/oprichter van Stichting Anne-Bo, was bij ons te gast om ons mee te nemen in het ontstaan, het doel en de werkwijze van deze mooie organisatie. We kregen bijzondere en ontroerende verhalen te horen.

Stichting Anne-Bo biedt deze studenten niet alleen financiële steun maar ook een persoonlijke coach: iemand uit het bedrijfsleven, liefst werkzaam in dezelfde sector. Coaches die mentale en praktische support geven en indien nodig het meisje met raad en daad bijstaan en mee laten liften op hun eigen sociaal netwerk. Zij worden daar overigens niet voor betaald, het zijn allemaal vrijwilligers. 

De stichting groeit hard: in een paar jaar tijd zijn er al bijna 200 meisjes aan een coach gekoppeld. Echt een mooi resultaat maar Stichting Anne-Bo wil nog veel meer jonge meiden ondersteunen. Daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan. Daarom willen wij als LinkedMeer graag ons steentje bijdragen door allerlei activiteiten te organiseren die geld opbrengen zodat we bijvoorbeeld een jaar (of misschien wel langer) de studie van een meisje kunnen financieren.

Na de presentatie van Annemieke hebben we alvast enthousiast allerlei wilde plannen bedacht; wat kunnen wij als vrouwennetwerk doen om geld in te zamelen voor Stichting Anne-Bo?

Ideeën te over, uiteraard moeten die nog verder uitgewerkt worden maar het begin is er. Wordt vervolgd!

En na het harde werken was er ook nog tijd om onder het genot van een drankje met elkaar bij te kletsen. 

Lees nog meer…

Midzomeravond Memberspecial

Midzomeravond Memberspecial

Zou het wel kunnen doorgaan? Dat was eigenlijk het belangrijkste wat ons al dagen bezig hield. Na het raadplegen van alle mogelijke weerapps die er maar te vinden zijn, werd de knoop uiteindelijk...