Thema-bijeenkomst Stichting Anne-Bo

Stichting Anne-Bo, het goede doel van LinkedMeer

Met ingang van dit kalenderjaar gaan we ons inzetten om een goed doel te ondersteunen: Stichting Anne-Bo.

Stichting Anne-Bo richt zich op meiden die willen studeren maar van huis uit niet de steun, het netwerk of de middelen hebben om hun dromen waar te maken. Meiden die bijvoorbeeld de eerste in hun familie zijn die een hbo of universitaire studie gaan volgen (eerste generatie studenten), die niet de financiële middelen hebben, die ouders hebben die de Nederlandse taal niet machtig zijn, die vluchteling of helemaal alleen zijn. Allerlei omstandigheden waardoor studeren niet vanzelfsprekend is. Voor deze meiden zet Stichting Anne-Bo zich in, zodat zij zich kunnen richten op een toekomst waarin ze zelfstandig en financieel onafhankelijk de wereld in kunnen.

Dat betekent concreet dat Stichting Anne-Bo iedere student matcht met een persoonlijke coach die zich voor de hele studieperiode verbindt en functioneert als begeleider, mentor en steunpilaar (1 op 1 coaching) en dat deze stichting de boeken, een laptop en het collegegeld voor de gehele studieperiode betaalt.

LinkedMeer is een netwerkclub voor ondernemende vrouwen. Wij weten door de fase van het leven waarin we zitten dat het volgen van een studie een goede basis is die je verder kan helpen op je carrière pad. Hoe gaaf is het dan als wij een steentje kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van andere jonge vrouwen?

De aanleiding voor het oprichten van deze stichting was een hele verdrietige. Annemieke van de Wouw verloor haar dochter Anne-Bo, 19 jaar, die geheel onverwacht overleed aan een ontstoken hartspier. Dit verdriet heeft Annemieke omgezet en zich ten doel gesteld om juist voor andere meiden die net zo oud zijn als haar Anne-Bo iets te doen zodat zij kansen krijgen die ze anders nooit zouden krijgen.

Op woensdag 28 februari komt Annemieke bij ons haar inspirerende verhaal vertellen. Dynamisch, energiek, ontroerend en vol actie. Aansluitend gaan we met elkaar in gesprek, brainstormen en bedenken hoe wij vanuit LinkedMeer een geldelijke bijdrage bij elkaar kunnen sparen voor deze mooie stichting.

Datum:  woensdag 28 februari
Tijdstip: 19:30 – 22:00 uur
Locatie: verenigingsgebouw “De Meerklank”, Zandlaan 56, 2181 HS Hillegom (Bennebroek)

Dus … meld je snel aan.

Voor onze Members is deze bijeenkomst gratis. Als introducée betaal je slechts €15 en mocht je je na afloop graag willen aansluiten bij LinkedMeer dan wordt dit bedrag verrekend met de all-in Membershipbijdrage.

Neem vooral ook een kijkje op de website, Instagram– of LinkedIn-pagina van Stichting Anne-Bo, zodat je een beeld krijgt van het mooie werk dat daar verricht wordt.

Lees nog meer…