Mijn naam is Leida Muuren, geboren en opgegroeid in Amsterdam en sinds enige tijd woonachtig in Hoofddorp samen met mijn vriend Hans.

Van jongs af aan heb ik een passie voor gezondheid en gezonde voeding. Ik zat met mijn neus altijd in de boeken en tijdschriften over gezonde voeding en gezond leven. Een aantal jaren geleden heb ik zelf ervaren wat gezonde voeding voor mijn lijf doet. Ik had vaker last van mijn darmen en het ontbrak mij aan de energie. In de avond was ik continu op zoek naar eten en had moeite om te stoppen met snoepen. Ik volgde een challenge waarbij ik alle suikers (geraffineerde en toegevoegde suikers) schrapte uit mijn voeding.

Wat ik vooral ontdekte is dat in bijna alle voeding die je in de supermarkt aantreft, verborgen ongezonde suikers en toevoegingen zitten. Ik kwam met een vrije lege kar weer naar buiten. Ik bezocht voortaan alleen de versschappen van de supermarkt (groente en fruit) en speciaalzaken.

Het was een aardige omschakeling, maar ik hield vol en merkte dat ik in de avond niet meer op zoek was naar eten en veel rustiger was geworden in mijn lijf. Ook kreeg ik meer energie en ik viel zelfs een aantal kilo’s af, wat niet mijn directe doel was.

Door meer volwaardiger en gezonder te gaan eten merkte ik dat ik sneller vol zat, minder neiging had tot snoepen en mij veel lekkerder in mijn vel voelde.

Deze ervaring wil ik jou ook laten voelen door je aan de hand mee te nemen op het gezonde pad. Ik ben gediplomeerd gewichtsconsulente aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) en leefstijlcoach. Ik leer je wat er in voeding zit en wat het met je lijf doet. Je leert volwaardiger en met meer smaak te eten en toch af te vallen.

Daarnaast ontdek je dat niet alleen voeding en beweging maar ook stress, ontspanning en slaap invloed hebben op je gewicht en energie.

Mijn missie is zoveel mogelijk mensen inzicht geven in gezonde voeding en een gezonde leefstijl. Hiermee wil ik mijn steentje bijdragen aan het ontwikkelen van een gezondere maatschappij waarbij preventie een grotere rol krijgt bij het bestrijden van lichamelijke en vitale klachten (welvaartsziekten). De handvatten om jezelf weer energiek en fit te krijgen liggen dichterbij dan je denkt.

www.ophetgezondepad.nl