Mariëtte Bos – Amolé

Amolé, een goed idee! Wat betekent Amolé?

Mijn naam is Mariëtte Bos en ik ben partner/managing director bij Amolé. Amolé is een belastingadvies- en administratiekantoor gevestigd in Amstelveen. Amolé heb ik samen met mijn businesspartner Kees Tuip. Wij hebben elkaar leren kennen bij Ernst&Young in 2011. We hadden beiden de visie voor ogen om voor onszelf te beginnen echter wilden we het avontuur niet alleen aangaan. Zodoende is onze samenwerking tot stand gekomen in 2012 en hebben wij Amolé opgericht. Onze reguliere werkzaamheden bestaan o.a. uit het verwerken van administratie, het verzorgen van diverse aangiften en het verzorgen van de loonadministratie. Ons doel is de klant volledig te ontzorgen op financieel en administratief gebied door vergaande automatisering. Door het jaar heen geven wij fiscaal en bedrijfsorganisatorisch advies op maat voor de klant. Dit betekent veel pro-actief werken, signaleren en communiceren met de klant. Onze doelgroep ligt van zzp’ers en eenmanszaken tot ondernemingen met ongeveer 50 mensen personeel.

Amolé, een goed idee! Wat betekent Amolé?

In de tijden voor er elektriciteit was en voor de uitvinding van moderne koeltechnieken gebruikte men in warme landen zout als middel om vis, vlees en groenten langer te kunnen bewaren. Zout was ook belangrijk als toevoeging in voedsel om zout te kort te compenseren door veel transpireren in warme streken. Zout was redelijk makkelijk te verkrijgen en overal te vinden. Zout had een waarde omdat het door veel mensen gebruikt werd. Het was een goed verhandelbaar product en groeide uit tot een betaalmiddel. In Europa waren het de Romeinen die hun soldaten in zout betaalden. Het Latijns woord voor zout is ‘sal’. De soldij van de soldaten heette ‘salarium’ waar onze woord salaris van is afgeleid.

In Afrika werd zout ook gebruikt als betaalmiddel. In Kongo kende men de dibanga of dibanda en in Ethiopië kende men de Amolé of zoutcake. De zoutcake weegt ongeveer 100 tot 900 gram en is 20 tot 25 cm groot. Amolé leek ons een uitstekende naam voor een belastingadvies- en administratiekantoor. En om de laatste vraag te beantwoorden. Helaas wij accepteren alleen Euro’s (of andere gangbare valuta’s).

Wat vind ik leuk? Zakelijk vind ik klankborden met klanten over hun onderneming het leukst, waarbij ik mijn kennis en ervaring kan inzetten om hen te helpen bij het realiseren van de gestelde doelen, meer inzicht te geven in de cijfers en te koersen op de stip op de horizon. Het is ontzettend fijn om dit samen met ons Amolé team vorm te geven en om samen met business partner Kees Tuip te groeien met onze onderneming.

 

LinkedMeer - Druivenstok

Vergroot je zakelijke netwerk bij Linkedmeer!

Ben jij werkzaam in een zakelijke omgeving? Als zelfstandig ondernemer of als professional in loondienst? En ontmoet je graag andere ondernemende vrouwen om je zakelijk netwerk uit te breiden? Dan pas jij bij LinkedMeer!