Linkedmeer ochtendwandeling – 13 april

Vandaag mocht ik de LinkedMeer wandeling begeleiden. Sippy was mee als richtingwijzer, want het Haarlemmermeerse Bos is voor mij iets minder bekend.

We startten met een voorstelronde en daarna liet ik iedereen kennismaken met een Chi kung oefening om je energie op te wekken en afvalstoffen te laten afvoeren.

Vervolgens vertelde ik over hoe je met zachte ogen kan gaan kijken, hierdoor ervaar je minder stress.

We startten de route met een loopmeditatie om in stilte puur bij jezelf in een rustig tempo te lopen. Dit is soms best lastig want je komt tijdens het lopen obstakels van jezelf tegen: “hé wat gaat dit langzaam” of “mijn gedachten gaan alle kanten op, moeilijk om alleen bij je ademhaling te blijven”.  

Wat ik zag was dat naarmate dit wat langer duurde, iedereen ook wat langzamer ging lopen. Na afloop stonden we even stil om na te voelen. Een leuke reactie van iemand: “waarom doe ik dit niet vaker?”  

Zo is het vaak, je vergeet de tijd te nemen om bewust te lopen of in je bewustzijn te komen.

Daarna was het tijd voor netwerken, ik had nog kaartjes meegenomen met vragen die vaak wat dieper gaan dan: wat doe je? Hierdoor ontstonden er weer verrassende gesprekken.

Het was superleuk om te doen en het was een hele fijne groep.

Mocht je nog niet lid zijn, LinkedMeer is een heel leuk netwerk met hele fijne mensen, waar je je snel thuis zal voelen, mij heeft het al veel gebracht.

Hartelijke groet,

Jorien Waanders

Lees nog meer…