Member in the SpotLight: Debby Albers

Een roman over het mysterie van het leven, de liefde en de dood. Zo noemt Debby Albers haar onlangs verschenen boek ‘Thanda’.

Thanda is een ontroerend verhaal over een mooie vrouw vol complexen, huidhonger, hunkerend naar haar ware zelf en de prins op het witte paard.

De roman ‘Thanda’ is ontstaan vanuit haar eigen ervaringen met verlies. De personages in deze roman zijn verzonnen, maar verschillende van de beschreven gebeurtenissen zijn dat niet. De waargebeurde situaties uit haar leven zijn getransformeerd naar een fictieve beleving van de personages. Debby heeft dit gedaan om haar dierbaren te
beschermen.

Sophie, een moderne vrouw van midden veertig, verlaat gedesillusioneerd met haar vier jonge kinderen een eenzaam, seksloos showhuwelijk. Eenmaal op zichzelf verlost ze zich uit haar geestelijke gevangenis en haar ingesnoerde zedige keurslijf. De sleutel tot zelfbevrijding. Zelfverzekerd stort ze zich in de datingwereld en ontmoet haar Mr. Right, de tien jaar oudere extravagante zakenman Dolf. Met hem ervaart ze zowel de hemel als de hel. Ze blijken twee botsende persoonlijkheden, vooral als de kanker in het spel komt. Het stralende huwelijk in Zuid-Afrika dat de kroon op hun gevleugelde liefde had moeten zijn, voelt als een koude douche. De zoveelste aanslag op haar leven.

‘Door de groei uit mijn levenslessen laat ik in het verhaal zien dat niets in het leven vanzelfsprekend is, vooral niet in liefdesrelaties. Ik geloof dat eerst een relatie met jezelf het fundamentele vereiste is om aan te voldoen voordat je met een ander een relatie kunt aangaan. Vrij zijn om volledig jezelf te zijn is de gouden sleutel tot geluk’, aldus Debby, therapeut in verliesverwerking.

Het boek Thanda kost € 19,95 en is te koop in de boekwinkels, via Bol.com en via Boekenbestellen.nl.

Lees nog meer…